Rutielkwarts

De Bron collectie bevat verschillende soorten kwarts: van amethist en citrien tot rozenkwarts, lemonkwarts en rookkwarts. Minder bekend maar zeer bijzonder is rutielkwarts. De ingesloten gouden of zwarte naalden geven niet alleen kleur aan het doorzichtige kwarts-materiaal maar creëren ook een speels en intrigerend patroon. Volgens spirituele kringen brengt rutielkwarts rust in crisissituaties; wij vinden het vooral een mooie en eigenzinnige steen.

Kleurenspectrum

Kleur en karakter van rutielkwarts worden bepaald door de ingesloten naalden. Deze natuurlijke insluitsels bestaan uit kristallen van rutiel of toermalijn en komen voor in goud, zilver, koperrood en diepzwart. Wij werken alleen met de zwart en goud kleurige variant.

Hand-picked

Hand-picked

Edelstenen worden doorgaans hoger gewaardeerd naarmate ze minder insluitsels hebben. Wij vinden de ingesloten rutielnaalden juist het verschil maken. Door de speelse patronen is ieder sieraad werkelijk uniek. 

Hardheid 7 op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Bron City Garden

In de City Garden najaars collectie worden typische zwart-wit tinten uit de stad opgefrist met groenaccenten. Perfecte toevoeging is de rutielkwarts met een weldadige regen van zwarte toermalijnnaalden. Combineert geweldig met zwart, denim of pastel kleuren.

Vindplaats

Vindplaats

Rutielkwarts is voornamelijk afkomstig uit Brazilië en India. Via onze contacten in India hebben we ons verzekerd van een partij rutielkwarts met de juiste dichtheid van naalden in prachtige patronen.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd