Amethist

Naar verluidt droeg Sint Valentijn een ring met een prachtige, dieppaarse amethist. Sindsdien is deze edelsteen een geliefd cadeau voor Valentijnsdag en is amethist niet geheel toevallig de geboortesteen van februari.

Kleurenspectrum

Kleurenspectrum

Amethist is een populaire paarse edelsteen met kleuren die variëren van licht violet tot diep purper. De meest exclusieve tint is roodachtig paars. Net als ‘turqoise’ refereert ‘amethist’ zowel aan de soort edelsteen als aan de kleur.

Hand-picked

Amethist is een relatief harde edelsteen en daardoor zeer geschikt voor onze ringen, oorbellen, hangers en armbanden. Bij Bron houden we van amethisten met een middentint paars – niet te bleekjes maar zeker ook geen purper ‘Sinterklaaspaars’.  Amethist komt goed tot zijn recht in verschillende slijpvormen: facet, cabochon, random of schaakbord.

Hardheid 7 op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Walk in the Park

Walk in the Park

Geïnspireerd door de eerste crocussen op het grasveld, hebben we een paar jaar geleden een voorjaarscollectie gelanceerd met amethist in de hoofdrol. Het vroege paars vormt een levendig contrast met de frisse groentinten van aventurijn, chrysopraas en toermalijn.

Vindplaats

Vindplaats

Amethist behoort tot de kwartsfamilie en is te vinden in geodes in sedimentair en vulkanisch gesteente. Een geode is een holle steen waarbinnen zich gedurende miljoenen jaren kristallen hebben gevormd. Amethist komt onder andere voor in Brazilië, Uruguay, Rusland (Oeral), Madagascar en Zambia.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd