Aquamarijn

Aquamarijn is een edelsteen die kalmte en rust uitstraalt. De naam is afgeleid van het Latijnse ‘aqua’ (water) en ‘mare’ (zee). In de oudheid werd aquamarijn beschouwd als de schat van zeemeerminnen die de zee kalmeerde. Zeelieden gebruikten aquamarijn als talisman voor een veilige tocht over de woelige baren.  

Kleurenspectrum

Kleurenspectrum

Aquamarijn is de blauwe variant van het mineraal beryl. De kleurrijke beryl-groep bevat ook andere bekende edelstenen zoals frisgroene smaragd, roze morganiet en goudgele heliodoor. De kleuren van aquamarijn lopen uiteen van bleekblauw tot blauwgroen tot diepblauw. Over het algemeen geldt: hoe intenser de kleur, hoe kostbaarder de steen.

Hand-picked

Bij Bron werken we graag met cabochon geslepen semi-transparante aquamarijnen. Dat geeft de steen iets zachts en mystieks. De facet geslepen stenen zijn juist helder als water en schitteren en glanzen zelfs bij gedempt licht. Ideaal voor een romantisch diner bij kaarslicht.

Hardheid 7,5 – 8  op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Bron favoriet: Solar met aquamarijn

Bron favoriet: Solar met aquamarijn

Aquamarijn komt geweldig tot zijn recht in onze Solar familie. De ingetogen klasse van de blauwgrijze, cabochon geslepen aqua’s harmonieert perfect met de zachte uitstraling van het roségoud.

Vindplaats

Vindplaats

Aquamarijn is opgebouwd uit zeshoekige prismatische kristallen die kunnen uitgroeien tot omvangrijke structuren. De grootste aquamarijn woog maar liefst 110 kilo en werd gevonden in de provincie Minas Gerais in Brazilië. Dit land is tevens de belangrijkste vindplaats van aquamarijn.

Sluiten

Op zoek naar het juiste Bron sieraad

Bron heeft een zeer uitgebreide collectie. Bovendien zijn vrijwel alle sieraden verkrijgbaar in drie kleuren goud (rosé, geel en wit) en kunt u uit verschillende soorten en kleuren edelstenen kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en op deze website laten we maar een deel van ons totale aanbod zien.

Bespreek daarom je specifieke wensen met één van onze Bron juweliers. Zij zijn deskundig en adviseren graag over de mogelijkheden. Ook kunnen ze het beoogde sieraad op zicht aanvragen om te passen en te proberen.

Sluiten

Afspraak Bron Boutique

In de Bron Boutique gaan wij samen met u op zoek naar een juweel dat echt bij u past en uw persoonlijkheid accentueert. Pas als u gelukkig en tevreden bent, zijn wij dat ook.

Maak een afspraak

035 678 1592

info@bronarsenaal.nl

Adresgegevens

Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden Vesting

Routebeschrijving

Openingstijden

Dinsdag - vrijdag: 10.30 - 17.00
Zaterdag: 10:30 - 16.30

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd