Roze opaal

Roze opaal is een klasse apart. Opgestuwd door een aardbeving uit het binnenste der aarde is dit een ware bodemschat. Met haar ‘angel skin’ is roze opaal relatief teer en zacht en daarom met liefde en toewijding geslepen door bekwame vaklieden uit Idar Oberstein in Duitsland. 

Kleurenspectrum

Kleurenspectrum

Opaal staat bekend om haar veelkleurigheid en luminescentie. Roze opaal is echter monochroom met zachtroze tot intens roze kleurschakeringen.

Hand-picked in Idar Oberstein

Door de Corona-crisis was het in 2020 onmogelijk om de internatiionale edelstenenbeurzen te bezoeken. Tijdens een bezoek aan Idar Oberstein in Duitsland viel het oog van onze experts op een partij roze opaal uit Peru. Ter plekke is het ruwe materiaal geslepen tot uitzonderlijk mooie pegels en druppels.

Hardheid 5.5 tot 6  op de schaal van Mohs 
(saffier = 9 en  diamant = 10)

Bron Blossom

De zachtroze ‘angel skin’ past perfect in het Blossom kleurenpallet, ons thema voor het voorjaar van 2021.  De kleur en structuur van roze opaal komen perfect tot uiting in de prachtige oorsieraden en hanger in de collectie.

Vindplaats

Vindplaats

Opaal komt doorgaans uit Australië of Ehiopië. Deze roze opaal is afkomstig uit Peru. Door een aardbeving is deze bijzondere bodemschat naar de oppervlakte gestuwd. Het ruwe materiaal heeft aan de buitenkant een bubbelige schil die weergeeft hoe de vloeistoffen in het binnenste van de aarde hebben geborreld.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd