Parel

Met hun delicate en glanzende uiterlijk, zijn parels een echt geschenk van de natuur. Ze worden niet geslepen en behandeld zoals edelstenen maar in hun originele, pure vorm verwerkt in sieraden. Parels hebben een iriserende glans met veel kleurschakeringen en geven elke huidskleur iets extra’s. Parels variëren sterk in grootte, vorm en kleur, maar glans blijft de belangrijkste factor bij het beoordelen van hun kwaliteit.  

Tranen van Aphrodite

Tranen van Aphrodite

Volgens de oude Griekse legende zijn parels ontstaan uit tranen van vreugde die werden vergoten bij de geboorte van de godin Aphrodite. Toen haar tranen de oceaan raakten, veranderden ze in edelstenen die net zo mooi waren als zij. 

Ontstaan

Parels worden gerekend tot de edelstenen maar worden gevormd door een levend organisme. Als reactie op kleine irriterende deeltjes die hun schelp binnendringen, produceren oesters een beschermende coating die parelmoer wordt genoemd. Verschillende laagjes parelmoer vormen geleidelijk de beroemde iriserende edelsteen. 

Collecties

Door parels toe te voegen geven we onze collecties een extra vrouwelijke en romantische touch. Net als bij edelstenen gaat onze voorkeur uit naar ongebruikelijke tinten, bijvoorbeeld een zweem van geelgroen, zacht perzikroze of grijsachtig aubergine.

Vindplaats

Zuidzeeparels worden voornamelijk gevonden in Polynesië, Noord-Australië, de Filipijnen, Japan en Indonesië, en Tahiti parels komen uit Frans-Polynesië. Door de opwarming van hun leefgebied verplaatsen oesters zich naar kouder en dieper water. Het kweken van parels wordt daardoor uitdagender en hoogwaardige parels zijn steeds moeilijker te vinden.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd