Blauw topaas

Zowel in de zomer als in de winter speelt blauw topaas vaak een hoofdrol in onze collectie. Deze charmante edelsteen biedt vele prachtige blauwtinten voor een redelijke prijs. In de wereld van Fine Jewelry is blauw zowel de zeldzaamste als de populairste van alle topaas tinten en al lang een grote favoriet van onze klanten.

Kleurnuances

Kleurnuances

Deze edelsteen komt voor in een breed scala aan blauwe tinten, van licht tot donker. In onze collecties geven we de voorkeur aan zowel Sky als London Blue tinten. Terwijl Sky heerlijk licht en fris is, zijn de donkere tinten van London intens en mystiek. Net als een stralende zomerhemel, glinsterende oceanen of met ijs bedekte landschappen zijn de tinten van deze steen sereen. Ze weerspiegelen de blauwe tinten van de natuur, kalmeren de zintuigen en brengen een diep gevoel van vreugde over.

Hand-picked

Ons edelsteenteam koopt blauw topaas in bij leveranciers van hoge kwaliteit. Omdat de edelsteen haar kleur krijgt door bestraling en warmtebehandeling, is het essentieel om te kopen van betrouwbare partners die dit proces met de grootste zorg uitvoeren. Dit geldt vooral voor de London Blue topaas. Het dankt haar adembenemende diepte aan een zorgvuldige behandeling die de lichtabsorptie van de kristallen verandert. Op de hardheidsschaal van Mohs heeft blauw topaas een hardheid van 8.

Hardheid 8 op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Just wear it

Just wear it

Blauw topaas is de ultieme blikvanger. In alle slijpvormen komt de edelsteen tot haar recht, van facet tot cabochon en van random tot briolet. Vrouwelijk van buiten, extreem resistent van binnen, deze edelsteen wil altijd gedragen worden! Gewoon perfect voor elk seizoen en elke situatie.

Herkomst

Herkomst

Omdat topaas overvloedig aanwezig is in de wereld, blijft de prijs relatief gematigd in vergelijking met veel andere edelstenen. Grote afzettingen worden gevonden in Brazilië, Sri Lanka, de VS, India en Myanmar.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd