TOERMALIJN

Naar onze mening is Toermalijn de koningin onder de edelstenen. De kleuren zijn ronduit fantastisch maar soms moeilijk te benoemen door de subtiele verschillen en complexe gelaagdheid. Het vinden van echte ‘beauties’ vraagt deskundigheid, ervaring en geduld.

Kleurenspectrum

Kleurenspectrum

In vroeger tijden noemde de bevolking van Sri Lanka de steen ‘turmali’ – steen van de gemengde kleuren. Toermalijn komt dan ook voor in alle kleuren van de regenboog. Bovendien kan dezelfde steen twee of meer kleurnuances vertonen. Wij raken er nooit op uitgekeken.

Hand-picked

Tijdens hun speurtocht naar de mooiste exemplaren let ons inkoopteam op kleur en kwaliteit. Kwaliteit staat daarbij niet gelijk aan perfectie. In onze ogen zorgen insluitsels en subtiele kleurnuances voor ‘leven’ in de steen. Deze natuurlijke imperfecties geven elke Toermalijn karakter en een unieke persoonlijkheid. 

Hardheid 7-7.5 op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Match made in heaven

Match made in heaven

Onorthodox én ontroerend is deze combinatie van twee groene toermalijnen in verschillende slijpvormen: de diepgroene cabochon en de net zo groene maar facetgeslepen toermalijn tillen elkaar naar grote hoogte. De Stardust met diamant doet dapper mee.

Vindplaats

Vindplaats

Belangrijke landen van herkomst zijn: Brazilië, Namibië, Nigeria, Kenya, Tanzania, Mozambique en Madagascar. Toermalijnkristallen worden gevonden in alluviale afzettingen (‘gem layers’), of als kiezels in rivieren.

Sluiten

Op zoek naar het juiste Bron sieraad

Bron heeft een zeer uitgebreide collectie. Bovendien zijn vrijwel alle sieraden verkrijgbaar in drie kleuren goud (rosé, geel en wit) en kunt u uit verschillende soorten en kleuren edelstenen kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en op deze website laten we maar een deel van ons totale aanbod zien.

Bespreek daarom je specifieke wensen met één van onze Bron juweliers. Zij zijn deskundig en adviseren graag over de mogelijkheden. Ook kunnen ze het beoogde sieraad op zicht aanvragen om te passen en te proberen.

Sluiten

Afspraak Bron Boutique

In de Bron Boutique gaan wij samen met u op zoek naar een juweel dat echt bij u past en uw persoonlijkheid accentueert. Pas als u gelukkig en tevreden bent, zijn wij dat ook.

Maak een afspraak

035 678 1592

info@bronarsenaal.nl

Adresgegevens

Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden Vesting

Routebeschrijving

Openingstijden

Dinsdag - vrijdag: 10.30 - 17.00
Zaterdag: 10:30 - 16.30

}