Saffier

Saffier wordt wel de “gemstone of heaven” genoemd. Alhoewel korenblauw de bekendste kleur is voor saffier, komt deze kostbare edelsteen voor in alle kleuren van de regenboog. Bron richt zich vooral op de zogenaamde ‘off-colors’ die minder uitgesproken zijn en daarom in onze ogen interessanter.

Kleurenspectrum

Robijn en saffier zijn als broer en zus. Beide edelstenen zijn opgebouwd uit het mineraal corundum en hebben dezelfde samenstelling en structuur. Verschillen in kleur worden bepaald door sporen van scheikundige elementen in het corundum zoals chroom (in robijn) of titanium en ijzer (in blauwe saffier). Naast het bekende blauw komt saffier voor in alle kleuren van de regenboog inclusief grijs en zwart. De zeldzame en delicate variant in rose-oranje wordt padparasha oftewel lotusbloem genoemd.


Hand-picked

De kleurenwaaier van saffier is een waar mekka voor onze gemmologen. Daarbij gaat hun voorkeur niet zozeer uit naar de intense tinten oranje, geel, groen of paars maar juist naar de minder gedefinieerde ‘tussenkleuren’ zoals petrol of lila. 

Hardheid 9 op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Confetti

Bron designers zijn dol op saffier vanwege de oneindige kleurschakeringen en combinatiemogelijkheden. Exponent van deze diversiteit is de Confetti-ring: van ingetogen chique tot knalkleuren, alles is mogelijk met saffier! 

Vindplaats

Hoogwaardige saffieren komen uit Madagascar, Sri Lanka, India en Thailand maar ook uit USA (Montana) en Australië (Queensland). Saffieren uit Kashmir krijgen van oudsher de allerhoogste prijs vanwege de uitzonderlijke blauwe kleur en de mysterieuze, zijde-achtige glans die door liefhebbers ‘blue velvet’ wordt genoemd.

Sluiten

Op zoek naar het juiste Bron sieraad

Bron heeft een zeer uitgebreide collectie. Bovendien zijn vrijwel alle sieraden verkrijgbaar in drie kleuren goud (rosé, geel en wit) en kunt u uit verschillende soorten en kleuren edelstenen kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en op deze website laten we maar een deel van ons totale aanbod zien.

Bespreek daarom je specifieke wensen met één van onze Bron juweliers. Zij zijn deskundig en adviseren graag over de mogelijkheden. Ook kunnen ze het beoogde sieraad op zicht aanvragen om te passen en te proberen.

Sluiten

Afspraak Bron Boutique

In de Bron Boutique gaan wij samen met u op zoek naar een juweel dat echt bij u past en uw persoonlijkheid accentueert. Pas als u gelukkig en tevreden bent, zijn wij dat ook.

Maak een afspraak

035 678 1592

info@bronarsenaal.nl

Adresgegevens

Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden Vesting

Routebeschrijving

Openingstijden

Dinsdag - vrijdag: 10.30 - 17.00
Zaterdag: 10:30 - 16.30