Diamant

De naam diamant komt van het Oudgriekse Adamas, wat onoverwinnelijk betekent. De term verwijst naar de ontembare kwaliteit van de ziel, maar ook naar het hardste materiaal die de mens in die tijd kende. In Egypte, Griekenland en het oude Rome werd de steen als onverwoestbaar beschouwd en vergeleken met godentranen of fonkelende sterren. Het zeldzame karakter, de transparantie en de hardheid leverden de diamant de status van mooiste en kostbaarste edelsteen op. Diamanten worden letterlijk aanbeden als ze wit zijn maar bestaan ook in andere interessante kleuren. Vanwege de warme, zachte gloed en de subtiele schakeringen verwerkt Bron veel champagnekleurige en blauwe diamanten in haar collecties.

Een stukje eeuwigheid

Een stukje eeuwigheid

Natuurlijke diamanten werden miljarden jaren geleden gevormd onder extreme temperatuur en druk. Sinds 800 jaar voor Christus worden ze gedolven en voor zover bekend liggen de oudste diamantmijnen ter wereld in Golkonda, India. Tot op de dag van vandaag fascineren diamanten door hun uitzonderlijke hardheid en betoverende schoonheid. Als symbool van eeuwige liefde illustreren ze de unieke band tussen twee mensen. Al in 1477 gaf aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk als bewijs van zijn liefde een diamanten ring aan Maria van Bourgondië. Zij droeg die aan haar middelvinger, waar volgens de Egyptische traditie de Vena Amoris ofwel liefdesader loopt. De eerste verlovingsring was geboren.

Briljant

In 1919 berekende de Antwerpse diamantair Marcel Tolkowsky de ideale slijpvorm voor diamanten: de briljant. Dit is een wiskundig vastgestelde slijpvorm die het mogelijk maakt het licht optimaal te breken voor zoveel mogelijk schittering, kleur en vuur. Meer dan een eeuw later is er nog steeds geen betere manier gevonden.

Op de schaal van Mohs bedraagt de hardheid van diamant 10, terwijl de dichtheid ongeveer 3,5 bedraagt. Elke steen wordt gekarakteriseerd aan de hand van de vier c’s: "Carat" voor zijn gewicht, "Color" voor zijn kleur, "Clarity" voor zijn zuiverheid, "Cut" voor zijn slijpvorm.

A girl’s best friend

De Stardust en Joy families van Bron schitteren onweerstaanbaar door de witte, champagne en soms blauwe diamantjes. Beide collecties bestaan uit briljant geslepen stenen van uitstekende kwaliteit met een sprookjesachtige twinkeling. Bron sieraden met diamant worden steevast ingezet om de bijzondere mijlpalen van het leven te markeren. Inderdaad, diamonds are a girl’s best friend.

Herkomst

Herkomst

Diamanten zijn vandaag vooral te vinden in Australië, Botswana, Zuid-Afrika, Namibië, Kongo en Canada. Bron betrekt haar diamanten uitsluitend van gecertificeerde leveranciers die voldoen aan de eisen van de Responsible Jewellery Council.

Ontdek onze sieraden met diamant

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd