Mosberyl

Beryl is een uitgebreide categorie edelstenen met aquamarijn en smaragd als bekendste leden van de familie. Minder aanwezig maar daarom niet minder aantrekkelijk is de Mosberyl. De kleur is mistig grijs-groen-blauw en een beetje mysterieus. Deze steen domineert niet, verveelt nooit, en combineert met alles. 

Kleurenspectrum

Kleurenspectrum

Beryl is een fascinerende groep edelstenen in de meest uiteenlopende kleuren. Bekende varianten zijn smaragd (groen), aquamarijn (blauw), heliodoor (geelgroen), morganiet (roze) en gosheniet (kleurloos). De naam beryl is afgeleid van het Griekse βήρυλλος beryllos, wat verwijst naar ‘de kostbare, blauwgroene kleur van zeewater’. Ons woord ‘bril' is overigens ook van beryl afgeleid: de lenzen van de eerste bril uit het 13e-eeuwse Italië waren van beryl omdat glas niet helder genoeg kon worden gemaakt.

Hand-picked

Elk seizoen gaan onze inkopers op jacht naar nieuwe soorten edelstenen. Ze kijken daarbij met een schuin oog naar de modekleuren maar houden de deur open voor het toeval. Mosberyl was zo’n toevalstreffer en werd meteen gepromoveerd tot kleurthema in het voorjaar (Coco) en najaar (Fresco) van 2020.

Hardheid op de schaal van Mohs: 7.5-8 (diamant = 10) 

Fresco collectie

Fresco collectie

Bron juwelen zijn vaak een eigentijdse versie van klassieke en tijdloze ontwerpen. De Fresco collectie vormt daarop geen uitzondering en is een hommage aan eeuwenoude Italiaanse muurschilderkunst. De subtiele, enigszins gefilterde blauw- en roodtinten van fresco’s komen terug in de gekozen edelstenen. De grijsblauwe Mosberyl is een beetje mistig, lastig te definiëren en juist daardoor zo intrigerend. De rode kant van het Fresco palet komt tot uiting in de scharlakenrode granaat.

Vindplaats

Vindplaats

Beryl wordt onder andere gevonden in Mozambique, Brazilië, Noorwegen en Madagaskar. Onze specifieke kleur en kwaliteit Mosberyl is afkomstig uit Brazilië.

Ontdek onze sieraden met Mosberyl

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd