Maansteen

Maansteen is te herkennen aan de tere parelmoeren glans die al in de Oudheid vergeleken werd met maanlicht. Rond de steen hangt een zweem van mysterie door de zacht blinkende 'luster' en harmonieuze pasteltinten.

Maanlicht

Van oudsher symboliseert maansteen de zilveren maanstralen waaraan hemelse krachten toegeschreven worden. Het parelmoeren, roomwitte oppervlak is altijd een bron van fascinatie geweest. In de klassieke oudheid werd maansteen beschouwd als de steen der godinnen en geassocieerd met vrouwelijkheid, zachtheid en intuïtie. Diana, de Romeinse godin van de Jacht en de Maan werd steevast afgebeeld met een maansikkel op haar voorhoofd.

Handpicked

Maansteen wordt ook wel hecatoliet genoemd, naar de Griekse maangodin Hekate. De melkachtige opaciteit en iriserende glans hebben te maken met de kristalstructuur. Door haar speelse schakeringen en zachte parelglans is maansteen zeer geliefd bij de ontwerpers van Bron. De collecties worden opgesierd door maanstenen met warme bruintinten, levendige oranje schakeringen of heldergrijze tonen met een zweem van beige. Maansteen wordt zowel rond als in facetten geslepen.

Hardheid op de schaal van Mohs 6 - 6,5 (diamant = 10)

Winter Whites

Winter Whites

Bron verwerkt veel wit in haar collecties - van sneeuwwit tot ivoor tot ecru. Vooral in de donkere maanden van het jaar behoort melkwitte maansteen tot onze favorieten. De zacht-witte gloed doet denken aan pasgevallen sneeuw uitgelicht door de winterzon.

Herkomst

Herkomst

Haar wetenschappelijke naam adularia dankt maansteen aan de berg Adula op de grens tussen Zwitserland en Italië. Daar bevond zich een zeer rijke afzetting van maansteen die werd ontgonnen aan het einde van de 18de eeuw.

Tegenwoordig zijn de belangrijkste vindplaatsen in Sri Lanka, Madagaskar, India en Australië. Maansteen komt ook voor in Armenië, de Oostenrijkse Alpen, Noorwegen, Polen en de VS.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd