Citrien

Weinig edelstenen stralen meer warmte uit dan citrien. De kleurschakeringen doen denken aan vloeibare zonneschijn en variëren van honing tot sinaasappel en cognac. De gouden tinten van deze zonnige steen passen perfect bij de glans van geel- of roségoud met diamanten. Oorbellen met citrien omringen het gezicht met een stralende schittering die elke huidtint tot haar recht laat komen, of de steen nu transparant, semi-doorzichtig of opaque is.

Zon op je huid

De tinten van citrien variëren van lichtgeel tot knaloranje en Madeira-rood. De gele kleur is bijzonder zeldzaam in de natuur maar kan ook worden verkregen door amethist (uit dezelfe kwartsfamilie) te verhitten tot boven 500°C.

Zo’n 500 jaar voor Christus werd citrien ontdekt en de oude Grieken beschouwden het als een geluksbrenger. Ook in de Feng Shui leer wordt de steen geassocieerd met levensvreugde en overvloed. Citrien brengt de energiebalans weer in evenwicht en stimuleert de creativiteit. 

Handpicked

Handpicked

Citrien dankt zijn naam aan zijn citroengele kleur en behoort tot de macrokristallijne kwartsfamilie. De aanwezigheid van ijzeroxide in het mineraal zorgt voor de fijne kleurschakeringen. Op de schaal van Mohs heeft citrien een hardheid van 7 (diamant = 10). Het is de geboortesteen van november.

Collecties

Deze edelsteen verrijkt met zijn zonnige en veelzijdige kleurenpalet de lente- en zomercollecties van Bron. Omdat we een voorliefde koesteren voor het oranje-gele spectrum, kiezen we vooral voor goud- of amberkleurige citrien. Geïnspireerd door de warme gloed creëren onze designers elegante ontwerpen die uitstekend combineren met bijvoorbeeld rutielkwarts en roze toermalijn.

Herkomst

Herkomst

Citrien wordt in dezelfde alluviale afzettingslagen gevonden als amethist, maar in kleinere hoeveelheden. De belangrijkste vindplaatsen liggen in Brazilië, Uruguay, Madagaskar, in het Russische Oeralgebergte en Namibië.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd