Amethist

Naar verluidt droeg Sint Valentijn een ring met een prachtige, dieppaarse amethist. Sindsdien is deze edelsteen een geliefd cadeau voor Valentijnsdag en is amethist niet geheel toevallig de geboortesteen van februari.

Kleurenspectrum

Kleurenspectrum

Amethist is een populaire paarse edelsteen met kleuren die variëren van licht violet tot diep purper. De meest exclusieve tint is roodachtig paars. Net als ‘turqoise’ refereert ‘amethist’ zowel aan de soort edelsteen als aan de kleur.

Hand-picked

Amethist is een relatief harde edelsteen en daardoor zeer geschikt voor onze ringen, oorbellen, hangers en armbanden. Bij Bron houden we van amethisten met een middentint paars – niet te bleekjes maar zeker ook geen purper ‘Sinterklaaspaars’.  Amethist komt goed tot zijn recht in verschillende slijpvormen: facet, cabochon, random of schaakbord.

Hardheid 7 op de schaal van Mohs (diamant = 10)

Walk in the Park

Walk in the Park

Geïnspireerd door de eerste crocussen op het grasveld, hebben we een paar jaar geleden een voorjaarscollectie gelanceerd met amethist in de hoofdrol. Het vroege paars vormt een levendig contrast met de frisse groentinten van aventurijn, chrysopraas en toermalijn.

Vindplaats

Vindplaats

Amethist behoort tot de kwartsfamilie en is te vinden in geodes in sedimentair en vulkanisch gesteente. Een geode is een holle steen waarbinnen zich gedurende miljoenen jaren kristallen hebben gevormd. Amethist komt onder andere voor in Brazilië, Uruguay, Rusland (Oeral), Madagascar en Zambia.

Sluiten

Op zoek naar het juiste Bron sieraad

Bron heeft een zeer uitgebreide collectie. Bovendien zijn vrijwel alle sieraden verkrijgbaar in drie kleuren goud (rosé, geel en wit) en kunt u uit verschillende soorten en kleuren edelstenen kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos en op deze website laten we maar een deel van ons totale aanbod zien.

Bespreek daarom je specifieke wensen met één van onze Bron juweliers. Zij zijn deskundig en adviseren graag over de mogelijkheden. Ook kunnen ze het beoogde sieraad op zicht aanvragen om te passen en te proberen.

Sluiten

Afspraak Bron Boutique

In de Bron Boutique gaan wij samen met u op zoek naar een juweel dat echt bij u past en uw persoonlijkheid accentueert. Pas als u gelukkig en tevreden bent, zijn wij dat ook.

Maak een afspraak

035 678 1592

info@bronarsenaal.nl

Adresgegevens

Kooltjesbuurt 1
1411 RZ Naarden Vesting

Routebeschrijving

Openingstijden

Dinsdag - vrijdag: 10.30 - 17.00
Zaterdag: 10:30 - 16.30

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd