Ieder sieraad heeft een eigen verhaal. Zo vertelt een sieraad iets over de drager of juist de gever, maar óók over de passie van de maker. Bij Bron Jewelry vindt u handgemaakte sieraden die stuk voor stuk hun eigen unieke karakter hebben. Toch hebben ze ook één eigenschap gemeen; het zijn Nederlandse sieraden, met toewijding, zorg en aandacht als belangrijkste ingrediënten. 

De oorsprong van de prachtige handgemaakte sieraden van Bron Jewelry ligt midden in het historische centrum van de zilverstad Schoonhoven. In het Bron atelier werkt een gedreven groep goudsmeden en stenenzetters iedere dag met passie aan de kleine kunstwerkjes die Bron Jewelry zo bijzonder maken.

Traditioneel vakmanschap
De wondere wereld van Bron begint bij het creëren van het ontwerp en het vakkundig bewerken van hoogwaardige materialen. De ontwerpen komen van de hand van het hechte Bron-team, en worden vervolgens op traditionele wijze vervaardigd tot karakteristieke Bron-sieraden.

De veelal bij Bron zelf opgeleide edelsmeden zijn echte vakmensen. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van de modernste apparatuur, zo vertelt chef-atelier Hans Boekhorst, maar tegelijkertijd komt er vooral ambachtelijk vakwerk bij kijken. In zijn atelier is het traditionele ambacht dan ook bijna te proeven. De edelsmeden en zetters werken met toewijding, zorg en aandacht aan sieraden die volgens een vast ontwerp worden geproduceerd, maar door de ‘handtekening’ van de goudsmid ieder tóch een eigen ziel hebben.

Atelier Schoonhoven

Duurzame materialen
Als het aankomt op grondstoffen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo wordt al het goud afgenomen bij een gecertificeerde leverancier van gerecycled materiaal. Vanwege de waarde van de materialen, is alles in het atelier erop gericht dat zo min mogelijk verloren gaat. Bij het bewerken van de ringen, oorsieradenarmbanden, hangers of colliers wordt alles opgevangen en gefilterd om al het kostbare 18 karaat goud te gebruiken.

Ook in het atelier zelf staat duurzaamheid voorop. Van het hergebruiken van warmte tot het zelf opwekken van energie. De modernste technologieën worden ingezet om de productie zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Prachtige edelstenen

De sieraden die bij Bron met zorg, aandacht en liefde worden gemaakt, zijn stuk voor stuk juwelen met een eigen verhaal. Dat komt niet alleen door het vakmanschap waarmee de sieraden worden gemaakt, maar ook door de prachtige edelstenen waar de 18 karaat rose-, geel- en witgouden ringen, oorsieraden, armbanden en colliers van zijn voorzien. Daartoe hebben Ellen van Beuzekom en Paul van Muijden, samen verantwoordelijk voor de wereldwijde inkoop van de edelstenen, al tientallen jaren contact met de beste leveranciers op dit gebied.

Paul en Ellen zoeken de edelstenen met de hand uit bij de leveranciers. Door hun jarenlange ervaring bij Bron Jewelry zijn zij in staat om voor ieder Bron-sieraad de beste steen te selecteren op basis van uitstraling, kleur, afmeting of slijpvorm. De edelstenen worden zo uitgekozen dat ze perfect passen bij een sieraad uit een bestaande Bron-familie, maar kunnen ook de inspiratie vormen voor een nieuwe lijn in de collectie. 

Beleef Bron!

Bij Bron Jewelry vindt u de mooiste sieraden, die met liefde, zorg en toewijding voor u zijn gemaakt. Niet voor niets is Bron al meer dan honderd jaar hét merk in Nederlandse handgemaakte sieraden. Wilt u zelf ervaren wat een Bron-juweel voor u kan betekenen? Beleef de wereld van Bron in onze Boutique in Naarden-Vesting. Of bezoek één van de meer dan 40 juweliers in heel Nederland en voel de magie van de sieraden van Bron Jewelry!