Madagascar saffier

Een natuurlijke saffier is een geschenk van Moeder Aarde. Veel zeldzamer dan diamant, maken ze tastbaar hoe bijzonder onze planeet is. Via onze Deense partner, Wennick & Lefevre, hebben we toegang tot een voorraad  Madagascar saffieren in betoverende kleuren. Deze natuurlijke edelstenen worden op verantwoordelijke en duurzame wijze gewonnen en geslepen en vormen het hart van onze Full Circle collectie.

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog

Robijnen zijn rood en saffieren blauw? Toch niet! Saffieren komen voor in een brede waaier van kleuren en robijn is slechts een speciale naam voor rode saffier. Natuurlijke saffieren hebben meestal twee of meer kleuren, die in elkaar overlopen onder invloed van het licht. De kleur kan zelfs compleet veranderen afhankelijk van de invalshoek. De zeldzaamste kleuren - zoals limoen, cognac of magenta - kunnen niet benaderd worden door de edelsteen te verhitten of anderszins te behandelen. Dit maakt de natuurlijke schoonheid van deze stenen zo mogelijk nog uitzonderlijker.

Hand-picked

De meeste Madagascar saffieren worden gevonden in Ilakaka, de regio met de grootste saffiervondsten ter wereld. De handel in edelstenen is van levensbelang voor de lokale economie en samenwerking is gebaseerd op onderling vertrouwen en respect. Door de jaren heen heeft onze partner Wennick & Lefevre uitstekende relaties opgebouwd met de lokale gemeenschap in Ilakaka.

Hardheid op de schaal  van Mohs: 9 (diamond = 10)

Full Circle

Bron wil haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Voor de Full Circle collectie hebben we elke stap in ons productieproces onder de loep genomen en opnieuw ingericht. Van de inkoop van edelstenen tot de productie in ons energie-neutrale atelier. Ook de verpakking is duurzaam: alle producten worden verkocht in zachte etuis gemaakt van lederrestanten. Het vlaggeschip van de collectie is de Maki hanger. Vernoemd naar de inheemse halfaap (het nationale symbool van Madagascar) is deze hanger net zo vermakelijk en speels als de Maki zelf. 

Madagascar

Madagascar wordt ook wel het Achtste Continent genoemd vanwege de enorme biodiversiteit aan planten en dieren die nergens anders op aarde voorkomen. Hier worden edelstenen nog op traditionele wijze met de hand gewonnen. Door geen chemicaliën of grote machines in te zetten, wordt de bodem niet verontreinigd. Zodra de edelsteenwinning ten einde is, kan het land weer gebruikt worden voor andere doeleinden.

Totaal

Betaalmethoden geaccepteerd