De sieraden van Bron worden gekroond door de mooiste edelstenen. De mogelijkheden uit het wereldwijde aanbod zijn eindeloos, en wie zich onderdompelt in de wereld van Bron wordt dan ook vaak snel gegrepen door de ruime keuze aan edelstenen. De mogelijkheden kunnen soms overweldigend zijn. Hoe weet je nu precies welke steen het beste bij u past? 

Of u nu op zoek bent naar een hanger om dagelijks te dragen of een ring voor een speciale gelegenheid: de edelsteen is vaak de beslissende factor. De keuze voor een sieraad met edelsteen is vaak heel persoonlijk en afhankelijk van diverse factoren. Samen gaan we op zoek naar het juweel dat bij u past en uw persoonlijkheid kleur geeft. Pas als u gelukkig en tevreden bent, zijn wij dat ook. 

Bron Edelstenen

Stenen met persoonlijkheid

Bij Bron Jewelry maken we gebruik van een breed scala aan edelstenen. Deze stenen worden stuk voor stuk met veel zorg met de hand geselecteerd door onze collega’s Ellen en Paul. Samen hebben zij al tientallen jaren ervaring in het uitkiezen van de mooiste edelstenen voor onze sieraden. Zij beoordelen de edelstenen met al hun kennis, kunde en enthousiasme en hanteren daarbij hun eigen definitie van schoonheid. Doorslaggevend is het ‘leven’ in de edelsteen, waarbij kleine imperfecties de steen een uniek karakter geven. Deze wonderlijke schatten uit de bodem zijn te vinden in vele kleuren, vormen en maten, waarvan we bij Bron alleen de echte beauty’s uitzoeken voor onze sieradencollecties.

Vaak zijn liefhebbers van sieraden al bekend met de wat meer beroemde edelstenen, die ook onderdeel zijn van ons assortiment. Zo zijn edelstenen zoals de amethist, aquamarijn, diamant, en saffier geen onbekende. Maar er is nog veel meer moois te ontdekken!

Iedere edelsteen heeft één of meerdere bijzondere kleuren en unieke patronen in zich, wat u de mogelijkheid geeft om precies dié steen te kiezen die perfect aansluit op uw karakter en gewenste uitstraling. Neem bijvoorbeeld de prachtige London Blue topaas, met zijn intense en diepblauwe kleur. Of wat te denken van de toermalijn? Deze ‘Koningin onder de edelstenen’ is onze favoriet. De toermalijn komt voor in alle kleuren van de regenboog en kan daarbij meerdere kleurnuances in één steen bij zich dragen, wat zorgt voor ‘leven’ in de steen. Deze complexheid in kleur, gelaagdheid en subtiele uitstraling maakt de toermalijn een edelsteen waar je niet op uitgekeken raakt!

Toermalijn

Slijpwijze

Toch geeft niet alleen het type edelsteen of de kleur altijd de doorslag; ook de slijpwijze bepaalt voor een groot gedeelte het effect van uw sieraad. Bij Bron werken we voornamelijk met cabochon, random, schaakbord, briolet, en facet geslepen stenen. Iedere slijpwijze geeft een ander gevoel mee aan de steen. Zo heeft een gave bolvormige cabochon geslepen edelsteen een eenvoudige, strakke en sportieve uitstraling. Het licht schijnt er speels doorheen; het ene moment is de kleur lichter en het andere moment wat donkerder, afhankelijk vanuit de hoek waardoor je de steen bekijkt. Facet geslepen stenen, bijvoorbeeld in ons Phlox model, wordt vaak als klassiek ervaren en geeft een wonderlijk schouwspel van kleur en licht. Vaak is het de combinatie van kleur, vorm en slijptechniek wat de edelsteen onweerstaanbaar maakt en de vonk tussen het sieraad en onze klanten doet overslaan. Wilt u zelf de verschillende effecten ontdekken? Ervaar in onze Bron Boutique waar úw oog op valt.

De beste keuze

De ontdekking van de ideale steen begint vaak met een algemene oriëntatie, online of in de winkel. Tussen zoveel bijzondere edelstenen is het fijn om eerst rustig alle mogelijkheden te bekijken. Klanten hebben vaak al een voorkeur voor een bepaald kleurenpallet, wat uitstekend als startpunt kan dienen van de zoektocht naar het perfect sieraad. Samen met factoren als de kleur van de ogen, haren en huid en de favoriete kledingstijl van de drager, kunnen wij hierdoor al snel in de richting komen van een afgebakende groep sieraden.

Vervolgens duiken we met deze selectie in de persoonlijkheid van onze klanten. Is de kleur of de grootte van de edelsteen bijvoorbeeld wat meer gedurfd of past een ingetogen kleur meer bij de persoon? Dit zijn allemaal facetten waarmee rekening gehouden wordt. Dit finetunen is het leukste onderdeel van het proces, waarbij we de uiteindelijke vorm, kleur en edelsteen bepalen.

Buigend op onze ervaring en eindeloze hoeveelheid keuzemogelijkheden vliegen wij deze ontdekkingsreis van onze klanten met volle aandacht en plezier aan. Want één ding is zeker; de ruime collectie edelstenen van Bron Jewelry biedt alle mogelijkheid om tot de perfecte keuze van uw sieraad te komen!